Wyniki Konkursowe
384201198 712456277576303 4977257398771012239 n
Komisja Konkursowa w składzie:
• Tomasz Krzymiński - Dyrektor SCKiW - Przewodniczący jury
• Irena Suda – Prezes Stowarzyszenia Akademii Dorosłego Człowieka
• Anna Szczucka – laureatka konkursu na przetwory słodkie w 2019r.

Po prezentacji oraz ocenie 9 owoców dyni, jury postanowiło przyznać główną nagrodę za największą dynię dla: Bernarda Kowalewicza – dynia o średnicy 183 cm

Po prezentacji 28 przetworów słodkich jury postanowiło przyznać :

I miejsce za Sok Kubuś - marchew, jabłko, dynia dla Krystyny Kulińskiej z Lubogoszczy

II miejsce za Nutellę dyniową dla Patrycji Halki z Lipinek

III miejsce za Dżem pigwowo-jabłkowy dla Wojciecha Waligóry z Radzynia

Wyróżnienie za Dżem z jagód dla Romana Zbierskego ze Szreniawy


Po prezentacji 20 przetworów wytrawnych jury postanowiło przyznać :

I miejsce za Surówkę z białek kapusty dla Krystyny Kulińskiej z Lubogoszczy

II miejsce za Przysmak jesienny dla Jadwigi Napieralskiej z Lipinek

III miejsce za Salsę ze świeżych pomidorów i aromatycznej papryki dla Anny Domerackiej z Lipinek

Wyróżnienie: za Paprykę w miodzie dla Marii Chuchli z Lubogoszczy

Nagrody ufundowali Burmistrz Sławy, Dyrektor SCKiW, firmę J&L Handel Usługi Kijowski Leszek, Małgorzata Gośniowska-Kola Zastępca Dyrektora Generalnego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa
Składamy serdeczne podziękowania zaangażowanym osobom za przekazane dynie, które posłużyły do przygotowania dyniowej aranżacji imprezy oraz jako rekwizyty do zabaw.